Vishandel van Wissen
Diemerplein 104
1111 JD Diemen
Telefoon
020-6901838

Openingstijden
Mi t/m Vrij 09:00 - 18:00
Zaterdag 08:30 - 17:00
Home    Vis is gezond    Hygiene & kwaliteit    Contact   

Vis is gezond

Het voedingscentrum heeft het advies gegeven om minstens 2 maal per week vis te eten. Dit is natuurlijk niet voor niets. Vis levert namelijk ondermeer B-vitamines en mineralen en goed verteerbare eiwitten. Vis eten is zeer belangrijk voor de visvetzuren. Deze helpen de hart- en bloedvaten gezond te houden. Ook zijn ze belangrijk voor de ontwikkeling van hersenen en het gezichtsvermogen bij baby’s.

Vis bevat de omega-3 vetzuren EPA en DHA. Onderzoek heeft aangetoond dat deze vetzuren een positief effect hebben en de risico’s op hart- en vaatziekten verminderen. Ook verkleinen deze in combinatie met de onverzadigde vetten uit vis de kans op herseninfarcten en verlagen ze het cholesterolgehalte.


Ook voor mensen die op de calorieën letten is vis heel gezond. De oliën uit vette vis helpen bij het afvallen, omdat het de stofwisseling van het opgeslagen vet rond de middel versnelt. Door deze verandering wordt er minder snel vet op deze plaats opgeslagen en zal het al aanwezige vet sneller worden afgebroken. Bovendien zijn veel soorten vis zeer mager en bevatten daardoor weinig calorieën. Vaak minder dan vlees of kip. Kortom, vis is perfect voor in een dieet.

De feestdagen komen eraan!


Vergeet niet om tijdig uw visschotel te bestellen, dan zorgen wij dat hij op de gewenste datum voor u klaarstaat!

Download hier ons bestelformulier!